KARS / SELİM - Karakale İlkokulu

Ara

KAFKAS projesi kapsamında “Sevimli Dostlarımız İçin Biz de Varız” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler karton bardak, pekmez ve bakliyat kullanarak yemliklerini oluşturdu. Hazırlanan yemlikler ağaçlara asılarak kuşların hizmetine sunuldu. Projeyle birlikte öğrencilere hayvan sevgisi kazandırılması amaçlandı.

Ara

Karakale İlkokulunda KAFKAS projesi dahilinde “OKULUM ÇİÇEK AÇIYOR” etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin de el birliğiyle çiçek köşesi inşa edildi. Boyanan raflar dekore edildikten sonra çiçeklerle donatıldı. Çiçeklerin sulama, budama vb. İhtiyaçları hakkında bilgilendirme yapıldıktan sonra öğretmenler gözetiminde uygulama yaptırıldı. Köşe haricinde öğrencilere fasülye, nohut, barbunya, buğday ve arpa gibi tahıllar sirkülasyon halinde ektirilip yetiştirilmektedir.

Kas

Karakale İlkokulu'nda Selim İlçe Tarım Müdürlüğü'nün de katılımıyla fidan dikimi yapıldı. Cumhuriyetin 100. Yılında ziraat mühendisi Sn. Erkan ÖZDEMİR'in katılım ve bilgilendirmeleri ile her öğrencinin adına etiketlenen huş ve çam ağaçları dikildi. Etkinlik vesilesiyle bölgenin ve okul bahçesinin ağaçlandırılması, öğrencilere ağaç sevgisinin aşılanması, tabiat sorumluluğu kazandırılması amaçlandı. Fidanlarını toprakla buluşturan öğrenciler ilk sulamalarını da yapmayı ihmal etmedi.

Haz

Karakale İlkokulunda yıl sonu itibariyle bahar şenliği düzenlendi. Selim Kaymakamı Sn. Mubin DEMİRKIRAN, Selim Jandarma komutanı Binbaşı Erdinç AĞCAKOYUNLU, Selim İlçe Emniyet Amiri Ali KARALİ Selim İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yusuf BOZKURT, Selim İlçe kurum amirlerinin, velilerin ve köy halkının kaltıldığı şenlikte öğrenciler hazırladıkları etkinlikleri sergilediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf BOZKURT 1. sınıf öğrencilere okuma tescili yaparken Kaymakam Mubin DEMİRKIRAN 4. sınıf öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Karakale İlkokulu'nda seçim heyecanı!

Karakale İlkokulu öğrencileri İnsan Hakları ve Yurttaşlık dersi bağlamında seçme ve seçilme hakkı kazanımına yönelik uygulamalı eğitim aldı. Okul başkanlığı için öne çıkan adaylar başkanlık propagandalarını gerçekleştirdi. Akabinde seçmen öğrenciler paravan, pusula, mühür ve sandık gibi seçime yönelik somut araç gereçleri kullanarak oylama gerçekleştirmek suretiyle yaşantı yolu ile öğrendiler.

Nis

Karakale İlkokulu olarak Selim İlçe Emniyet Amiri Sn. Ali KARALİ ile koordine ettiğimiz programda İlçe Emniyet Amirliği persnoeli tarafından okulumuza trafik eğitimi verilmiştir.

Nis

Kaymakamımız Sayın Mubin DEMİRKIRAN, beraberinde İlçe Jandarma komutanımız Binbaşı Erdinç AĞCAKOYUNLU,Emniyet Amirimiz Ali KARALİ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf BOZKURT ile birlikte okulumuza ziyarette bulundu. Okulumuz, personelimiz ve öğrencilerimiz hakkında bilgi alan Sn. DEMİRKIRAN, eğitim öğretim faaliyetlerinin geliştirilmesi adına desteklerini bildirerek okulumuzdan ayrıldılar.